Sinds kort sponsoren wij het jonge zwemtalent Jinth Engelse (15 jaar). Ze schitterde tijdens de Rotterdam Qualification Meet met drie finales en indrukwekkende persoonlijke records op de 50/100 rugslag en 50 vlinderslag. Jinth won ook de 2de prijs met de 2de hoogste Rudolph punten voor junioren in Nederland. Afgelopen weekend (15-17 dec.) kwam Jinth uit op het NK korte baan in Den Haag. We spraken haar vlak daarna.

Hoe lang zwem je al?
Ik zwem al sinds mijn 6e, nu al negen jaar bij dezelfde club: Niemo Barracuda in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sinds anderhalf jaar zwem ik ook bij een van de KNZB Opleidingscentrums (OC’s) in Rotterdam.

Hoe combineer je het zwemmen met school?
Ik train zes keer per week, dat is ongeveer 14 uur. Ik zit in 4 vwo op een Loot-school, de Thorbecke Talent-school in Rotterdam. Zij maken het mogelijk dat ik naast school naar mijn trainingen kan en lessen die ik mis op een ander moment kan inhalen. Ook kan ik verlof krijgen als ik naar wedstrijden ga die buiten het weekend vallen.

Heb je bepaalde doelen waar je naartoe wilt werken?
Allereerst is dat het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) in juli 2024. En ja, uiteindelijk zou het super zijn als ik ooit een WK mag zwemmen en misschien wel meer…

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Afgelopen zomer ben ik met TeamNL mee geweest naar de European Youth Olympic Festival (EYOF) in Slovenië. Ik heb daar tien keer mogen starten en ben 5e van Europa geworden op de 100m en 200m rugslag. Het was een geweldige ervaring om mee te maken. We verbleven in een olympisch dorp en er was een echte openingsceremonie en sluiting. Dit zal ik nooit meer vergeten. Maar ook ben ik trots op het feit dat ik dit jaar maar liefst zeven Nederlandse records heb gehaald.

Ben je blij met de sponsoring van BeGlobal?
Natuurlijk! Het vele zwemmen, reizen, trainen, wedstrijden en zwemspullen brengen hoge kosten met zich mee en het is fijn dat BeGlobal hieraan wil bijdragen. Ik ben ze daar enorm dankbaar voor.

Op het NK Korte Baan bewees Jinth wederom haar enorme talent. Zij werd er maar liefst vijf keer Nederlands Jeugd Kampioen, op de 50m, 100m en 200m rugslag en de 50m en 100m vlinderslag. Daarnaast won zij nog een aantal tweede plaatsen én haalde 4 van de 7 Nederlandse Records.

Wil jij ook Jinth steunen om haar droom te behalen en in 2024 deel te nemen aan het Europees Jeugd Kampioenschap in Litouwen? Dat kan op haar crowdfundingpagina van het Yvonne van Gennipfonds!

Sinds kort sponsoren wij het jonge zwemtalent Jinth Engelse (15 jaar). Ze schitterde tijdens de Rotterdam Qualification Meet met drie finales en indrukwekkende persoonlijke records op de 50/100 rugslag en 50 vlinderslag. Jinth won ook de 2de prijs met de 2de hoogste Rudolph punten voor junioren in Nederland. Afgelopen weekend (15-17 dec.) kwam Jinth uit op het NK korte baan in Den Haag. We spraken haar vlak daarna.

Hoe lang zwem je al?
Ik zwem al sinds mijn 6e, nu al negen jaar bij dezelfde club: Niemo Barracuda in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sinds anderhalf jaar zwem ik ook bij een van de KNZB Opleidingscentrums (OC’s) in Rotterdam.

Hoe combineer je het zwemmen met school?
Ik train zes keer per week, dat is ongeveer 14 uur. Ik zit in 4 vwo op een Loot-school, de Thorbecke Talent-school in Rotterdam. Zij maken het mogelijk dat ik naast school naar mijn trainingen kan en lessen die ik mis op een ander moment kan inhalen. Ook kan ik verlof krijgen als ik naar wedstrijden ga die buiten het weekend vallen.

Heb je bepaalde doelen waar je naartoe wilt werken?
Allereerst is dat het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) in juli 2024. En ja, uiteindelijk zou het super zijn als ik ooit een WK mag zwemmen en misschien wel meer…

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Afgelopen zomer ben ik met TeamNL mee geweest naar de European Youth Olympic Festival (EYOF) in Slovenië. Ik heb daar tien keer mogen starten en ben 5e van Europa geworden op de 100m en 200m rugslag. Het was een geweldige ervaring om mee te maken. We verbleven in een olympisch dorp en er was een echte openingsceremonie en sluiting. Dit zal ik nooit meer vergeten. Maar ook ben ik trots op het feit dat ik dit jaar maar liefst zeven Nederlandse records heb gehaald.

Ben je blij met de sponsoring van BeGlobal?
Natuurlijk! Het vele zwemmen, reizen, trainen, wedstrijden en zwemspullen brengen hoge kosten met zich mee en het is fijn dat BeGlobal hieraan wil bijdragen. Ik ben ze daar enorm dankbaar voor.

Op het NK Korte Baan bewees Jinth wederom haar enorme talent. Zij werd er maar liefst vijf keer Nederlands Jeugd Kampioen, op de 50m, 100m en 200m rugslag en de 50m en 100m vlinderslag. Daarnaast won zij nog een aantal tweede plaatsen én haalde 4 van de 7 Nederlandse Records.

Wil jij ook Jinth steunen om haar droom te behalen en in 2024 deel te nemen aan het Europees Jeugd Kampioenschap in Litouwen? Dat kan op haar crowdfundingpagina van het Yvonne van Gennipfonds!