Kerst is bij uitstek het moment om te geven. Met een kerstpakket of -geschenk spreek je waardering voor je collega’s uit. In Nederland wordt royaal gegeven. Volgens de brancheorganisatie PPP kregen afgelopen jaar zo’n 7,4 miljoen werknemers in Nederland een kerstpakket of cadeaukaart met een gemiddelde waarde van 50 euro.
Het kerst- of eindejaarsgeschenk draait om het bedanken voor de loyaliteit en inzet van relaties en medewerkers. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat kerst- en eindejaarsgeschenken bijdragen aan het in stand houden van waardevolle zakelijke contacten en dat ze de band met de eigen medewerkers verstevigen.

Het is slim om nu vast te gaan nadenken wie je iets wil gaan geven, wat je wil gaan geven en hoe je dat gaat doen. Het is dan handig om te werken met een thema. Dat kan een onderwerp zijn uit de actualiteit (energiecrisis, dus fleecedeken en warme chocolademelk) of juist iets waar je als bedrijf voor staat, zoals duurzaam of juist trendy.

Trends voor 2023 zijn bijvoorbeeld:

Duurzaamheid
Verminder je ecologische voetafdruk door het gebruik van bijvoorbeeld een Sodastream, herbruikbare lunchboxen, drinkflessen etc. Maar bijvoorbeeld ook een bijenhotel van Blooms & Bees is een mooi en duurzaam geschenk! Ook kun je er voor kiezen om namens jouw relaties bomen te laten planten in Afrika (Treebytree).

Beleving
Doe in plaats van producten een beleving cadeau. Van een dinerbon tot een ballonvaart of bijvoorbeeld een tijdelijk abonnement op een streamingsdienst als Videoland of Disney Plus.

Gepersonaliseerde artikelen
Laat de waardering voor je collega’s echt blijken door aan het pakket een gepersonaliseerd artikel toe te voegen. Van een handgeschreven boodschap tot een bedrukt schort met naam of foto!

Bel of mail ons om samen met ons te kijken naar het perfecte kerstgeschenk.