Vanaf nu is het mogelijk om jouw collega’s of relaties een boom cadeau te geven. Een duurzamer cadeau dan dit is er niet. Met het geven van een boom help je met het herstel van de natuur en draag je bij aan het laten groeien van de groen populatie. Uiteraard koppel je jouw merk aan de gegeven boom of bomen. TreebyTree is een sociale onderneming die bedrijven in staat stelt bomen cadeau te doen.
Onder andere het kappen van bossen zorgt voor uitdroging van de aarde en daarmee voor klimaatverandering. Over de hele wereld hebben gemeenschappen te maken met de verwoestende gevolgen van woestijnvorming en degradatie van het land, vooral in gebieden als de Sub-Sahara in Afrika.

Een belangrijke oplossing voor deze problematiek is vergroening. Vegetatie absorbeert koolstof, waardoor de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer afneemt en vervolgens het effect van de opwarming van de aarde vermindert. Gezonde bossen leiden ook tot een koelere bodem, dankzij waterretentie, wortelgestel en schaduw. Door vergroening kan de grond op termijn weer beschikbaar komen voor duurzame landbouw en het gebruik van watervoorraden.

Door het geven van een boom geef je een 100% duurzame gift, waarmee je bijdraagt aan het herstellen én afkoelen van onze planeet. Door duizenden bedrijven en hun werknemers, partners en relaties in hun kracht te zetten, wordt de kracht van velen gebundeld om zo bomen terug te geven aan de natuur. Het streven van TreebyTree is om voor 2050 een miljard bomen terugbrengen, de natuur te helpen herstellen en een beweging voor vergroening op te zetten.

BeGlobal is Regreening Partner van Tree by Tree. Wij stellen jouw bedrijf daardoor in staat bomen cadeau te doen aan medewerkers, klanten en andere belanghebbenden. Uiteraard kun je hierbij kiezen hoeveel bomen jij wilt schenken en je kunt kiezen hoe de ontvanger deze unieke gift kan ontvangen. Bijvoorbeeld per post, sms, gedrukte cadeaubonnen of QR-codes die op jouw producten zijn gedrukt. Je kunt de boodschap en branding personaliseren en jouw ontvangers een unieke ervaring bezorgen. Je kunt de positieve impact van jouw giften volgen op je dashboard, inclusief het aantal geschonken bomen, de geschatte CO2-opslag, de geschatte waterretentie, hoe je hebt bijgedragen aan lokale gemeenschappen en nog veel meer.

De ontvangers worden getrakteerd op een unieke ervaring waarbij zij, als ze hun cadeau uitpakken, de exacte geolocatie vinden en toegang krijgen tot interessante statistieken zoals vastgelegde CO2, boomsoorten en nog veel meer. Via hun persoonlijke pagina en updates, blijven ontvangers verbonden met de gegeven boom.

Op deze wijze is het schenken van bomen een buitengewone digitale ervaring geworden. Nu kun je zakelijke giften omzetten in concrete actie tegen klimaatverandering. De bomen zijn de absolute kampioenen van deze strijd. Zij nemen CO2 op, houden water vast en ondersteunen lokale gemeenschappen.

Met het geven van een boom:

Bied je collega’s en relaties een geweldige merkbeleving. Creëer je een lange termijn relatie tussen jouw bedrijf, de ontvanger en de boom. Koppel je jouw product media aan een duurzame strategie.