In veel bedrijven is het traditie om tijdens de kerstperiode cadeaus te geven aan hun medewerkers als blijk van waardering voor hun harde werk. Maar waarom beperken we ons eigenlijk tot slechts één geefmoment per jaar? Het tonen van waardering draait niet alleen om de materiele beloning. Het gaat ook om erkenning, ondersteuning en het creëren van een positieve werkomgeving. Door regelmatig waardering te tonen en aandacht te schenken aan het welzijn van werknemers, kun je een cultuur van betrokkenheid en loyaliteit bevorderen.

Hoe en wanneer kun je op meerdere momenten je waardering tonen?

Feestdagen en speciale data
Je kunt hierbij denken aan andere feestdagen als Pasen (wie wordt er nu niet blij van chocolade!), of bijvoorbeeld de start van de zomervakantie. Een mooi badlaken met logo, een frisbee of strandtas zullen je medewerkers vast weten te waarderen!

Secretaresse dag is een gelegenheid bij uitstek om secretaresses, officemanagers of administratieve medewerkers te bedanken voor hun inzet, professionaliteit en toewijding aan het ondersteunen van de dagelijkse activiteiten van je organisatie. Zo is er ook een dag van de docent, een dag van de zorg enzovoort.

Verjaardagen
Om te laten zien dat je individuele medewerkers waardeert is een persoonlijke verjaardagskaart en/of een klein cadeautje een gewaardeerd gebaar.

Jubilea
Vier de jubilea van medewerkers door hen te belonen voor hun toewijding en loyaliteit aan het bedrijf met een speciaal jubileumcadeau.

Onboarding cadeaus
In tijden van krapte op de arbeidsmarkt is het zaak nieuwe medewerkers meer dan welkom te heten. De zogenaamde onboarding cadeaus zijn geschenken die nieuwe medewerkers ontvangen als onderdeel van het onboarding proces, wanneer ze voor het eerst bij een bedrijf komen werken. Deze cadeaus hebben, naast het verwelkomen van nieuwe werknemers, ook als doel een positieve eerste indruk te creëren, betrokkenheid te
bevorderen en om een sterke relatie tussen de werknemer en het bedrijf op te bouwen. Met een verrassing op de eerste werkdag (of zelfs ervoor) voelt de medewerker zich welkom, gezien en gewaardeerd!

Denk bijvoorbeeld aan een notitieblok met pen, een mooie laptoptas, een waterfles, een koffiemok met naam of een T-shirt of hoodie met bedrijfslogo. Een mooi welkomstpakket, dat je bijvoorbeeld kunt verpakken in een rugzak of tas. En een bloemetje op je bureau is natuurlijk altijd leuk!

Wist je dat je de Werkkostenregeling (WKR) je als bedrijf ruimte biedt om medewerkers
onbelaste verstrekkingen aan te bieden? Meer hierover lees je verderop in het volgende bericht.